Verbinding met Brussel

zaventem bus station
Een bus van de Belgische busmaatschappij ‘De lijn’

Brussel Zaventem Airport heeft hele goede verbindingen met de stad Brussel. Niet alleen via de autosnelweg, maar ook via de trein, de bus, de taxi en in 2020 de tram! We splitsen hier alle vormen van openbaar vervoer; Auto (huren, of zelf), bus, trein (nationaal en internationaal), taxi en tram.

Kloppen er bepaalde details niet (meer)? Is er een bepaalde verbinding met Brussel veranderd of zijn bijvoorbeeld de busplatformen veranderd? Laat het ons weten!

Openbaar vervoer verbinding met vliegveld Brussel

Auto (zelf parkeren of huren)
Via de A201 (verbonden met de ring om Brussel, de R0) kun je makkelijk bij Zaventem Brussel Airport komen. De A201 is de verbinding met Brussel als stad. Er zijn 10.600 parkeerplaatsen bij het vliegveld om makkelijk te parkeren bij Zaventem Airport. Heb je geen auto maar wil je na aankomst toch even Brussel in? Dan kun je een auto huren bij Europcar, hertz, Sixt en Thrifty.

Bus (platform A, B, C, E)
De Belgische busmaatschappij De Lijn heeft een groot aantal lijnen naar platform A en B bij Brussel Airport. Deze lijnen gaan rechtstreeks naar de steden in de buurt van Brussel. Platform C wordt gebruikt door MIVB/STIB met lijnen (lijn 12 en lijn 21) richting het centrum van Brussel. Heb je een shuttlebus naar je hotel ‘besteld’? Dan moet je naar platform E, welke wordt gebruikt door de verschillende hotel shuttles.

brussels airport trein station
Treinstation Brussel Airport Zaventem

Trein
Het treinstation van Brussel Airport zit onder de terminal, op niveau -1. Het is een heel betrouwbare verbinding met Brussel en andere steden. Je kunt gebruik maken van de Brussels Airport Express met directe verbindingen naar Antwerpen, Brugge Brussel (de stad), Hasselt, Leuvel, Mechelen en nog een aantal andere steden. Wil je internationaal reizen? Dan kun je een van de vier treinen per uur nemen naar Brussels South Station. EuroStar (Londen), Thalys (Amsterdam, Keulen, Lille, Marseille, Parijs), Eurocity (Basel, Bern, Luxemburg, Zürich) en ICE (Keulen / Frankfurt) hebben deze internationale verbindingen vanaf Brussel Airport. De Thalys is niet alleen beschikbaar vanaf Brussel Zuid station, maar ook vanaf het station onder het vliegveld (1x per dag).

Taxi
Voor de aankomsthal staan permanent taxi’s. Richting het centrum van Brussel kost normaal gesproken zo’n €45. De taxi’s zijn blauw en geel.

Tram (rond 2020)
De Lijn is een nieuw project gestart; Brabantnet. Het worden drie tramlijnen die alledrie een duurzame manier van transport rond de stad Brussel moeten worden. Twee van de drie lijnen komen uit bij Brussels Airport. Rond het jaar 2020 zou het project af moeten zijn. De lijnen gaan vanaf vliegveld Brussel naar Brussel-noord (richting het zuidwesten) en naar Jette (richting het noordwesten).