Parkeren op vliegveld Brussel

parkeren zaventem brussel airportAls je een goedkoop vliegticket vanaf Brussel Zaventem Airport hebt gekocht, moet je er natuurlijk nog wel heen. Je kunt dit met het openbaar vervoer doen, met een taxi, maar je kunt natuurlijk ook met de auto naar het vliegveld rijden. Je moet hem dan alleen nog ergens kwijt: op een parkeerplaats. Op deze pagina vindt je de mogelijkheden om te parkeren op vliegveld Brussel Zaventem.

Je kunt natuurlijk kort parkeren of lang parkeren. De mogelijkheden zijn er genoeg op Zaventem Brussel Airport. Verder kun je ook nog bij een particuliere parkeerplaats je auto kwijt. Deze mogelijkheden hebben wij hieronder niet neergezet.

Parkeren op vliegveld Brussel Zaventem

Express parking, heel dichtbij!
Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren op vliegveld Brussel Zaventem. Om te beginnen kun je natuurlijk heel kort parkeren. Hiervoor bestaat er express parking. Dichterbij de terminal kan niet, het is dan ook perfect geschikt om iemand op te halen of weg te brengen. Het is wel vrij duur; €2,50 per half uur. Maar als je iemand ophaalt / wegbrengt hoeft het niet meer te kosten dan €7,50 (anderhalf uur).

Economy parking
Als je zelf weg wilt, dan ga je natuurlijk geen €2,50 per half uur betalen. Je kunt dan ook op P1 of P2 parkeren. Ook heel dichtbij, maar toch nog vrij prijzig. €22 per 24 uur is namelijk niet goedkoop. Daarom bestaat er ook nog economy parking. €18 per 24 uur is iets goedkoper, je moet dan wel met de shuttlebus. Deze shuttlebus is gelukkig wel gratis. De bus rijdt vaak en op vaste tijden. Het moet wel heel raar lopen wil je hier langer dan een half uur moeten wachten.

Holiday parking, best ver weg
Holiday parking is een nog goedkopere vorm van parkeren op vliegveld Brussel Zaventem. Het wordt pas interessant na 2 dagen, of 48 uur. 24 uur kost namelijk €20, 48 uur kost €39, maar 72 uur (3 dagen) is €49. Per 24 uur gaat er dan €10 bij. 8 tot 28 dagen blijft €99. Interessant als je bijvoorbeeld drie weken weg gaat, dan is €99 ineens helemaal niet meer zo duur!

discount parking zaventem
Discount parking

Goedkoopste: discount parking, wel ver weg
Het kan nog goedkoper! Het is wel vrij ver weg, maar ook dit kan bereikt worden met een gratis shuttlebus. Discount parking heet het, de parkeerplaats zit aan de noordkant van luchthaven Brussel Zaventem. 24 tot 48 uur kost €29, 72 uur kost €34, zo komt er per 24 uur telkens €5 bij. 10 tot 28 dagen blijft hier €69. Langer dan 28 dagen? €5 extra per 24 uur. Discount parking is dus nog goedkoper dan holiday parking, het is de goedkoopste mogelijkheid tot parkeren op vliegveld Brussel! Je moet dit vooraf wel boeken.